20 Μαΐ 2008

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Κ.Σ. ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Τ.Μ.Ο.Δ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ-ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σημαίνουμε συναγερμό: τις τελευταίες μέρες η αντιεκπαιδευτική επιδρομή της κυβέρνησης της ΝΔ, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας! Μια σειρά μέτρα τείθονται σε εφαρμογή υποσκάπτοντας τα δικαιώματα των φοιτητών για μόρφωση, δουλειά, ζωή!

Η κυβέρνηση κάνει πράξη της δεσμεύσεις της: «προχωρούμε αποφασιστικά στην εφαρμογή του νόμου πλαίσιο», «είμαστε έτοιμοι και να υπερβούμε δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν στην εφαρμογή» (Ευρ. Στυλιανίδης)

Με αιτήματα αιχμής:

να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ΚΕΣ,

να καταργηθεί συνολικά ο νόμος - πλαίσιο,

να μην εφαρμοστεί καμία ρύθμιση για «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση και

να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά.

να παλέψουμε για ενιαία ανώτατη δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού.

Η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές «σε αγωνιστικό συναγερμό». Καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να δυναμώσουν την αγωνιστική φωνή ενάντια στην πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - βιομηχάνων και να διατρανώσουν: «Απειθαρχία - ανυπακοή στην ΕΕ και την οδηγία 36/05. Να μην εφαρμοστεί. Μπλοκάρουμε την ίδρυση και αναγνώριση των ιδιωτικών ψευτοκολεγίων και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας». «Ο υπουργός το δήλωσε: Επόμενο βήμα είναι η οδηγία για τα ΚΕΣ που θα έρθει τις επόμενες μέρες. Η κυβέρνηση επιδιώκει την έμμεση κατάργηση του άρθρου 16. Φέρνει από το παράθυρο την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης».Η ΠΚΣ καλεί όλους τους αντιπροσώπους για τα συνέδρια της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ να βρίσκονται όλοι στην Αθήνα στις 23 Μάη, μέρα που έχει οριστεί ως εναρκτήρια των Πανσπουδαστικών Συνεδρίων. «Παίρνουμε στα χέρια μας την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Θέλουμε ένα κίνημα ζωντανό, ισχυρό, δύναμη ανατροπής ενάντια στην πολιτική των βιομηχάνων και της ΕΕ». Το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Παιδείας που οδηγεί στον περιορισμό- κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων, πέρασε από την προηγούμενη ΓΣ τμήματός πιάνοντας στον ύπνο όλους μας! Η τελευταία ΓΣ του συλλόγου πριν της εκλογές πήρε απόφαση για παράσταση διαμαρτυρίας στη ΓΣ Τμήματος που θα γίνει την Τετάρτη 21-05-2008 και ώρα 12:00, για να μην επικυρωθεί η απόφαση για τα συγγράμματα. Καλούμε όλους τους φοιτητές να βρίσκονται εκεί!

ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-05-2008 ΚΑΙ ΩΡΑ 12:00 ΣΤΟ ΤΜΟΔ!!!

8 Μαΐ 2008

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ

Στις 16 Οκτώβρη του 2007 στη Λισαβόνα, οι 27 αρχηγοί των κρατών - μελών της ΕΕ ενέκριναν ομόφωνα μια νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, τη Συνθήκη της Λισαβόνας, όπως την ονόμασαν.
Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται με συνοπτικές διαδικασίες να επικυρώσει τη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη της Λισαβόνας, χωρίς να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή του από τη νέα αυτή Συνθήκη, χωρίς να ζητήσει την έγκρισή του.
Το ίδιο έγινε και με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, που αποτέλεσε τη μήτρα όλων των πολιτικών της ΕΕ, με αρνητικές συνέπειες σε βάρος των λαών μαζί και του ελληνικού, σε όλους τους τομείς της ζωής του, συσσωρεύοντας προκλητικά κέρδη για το κεφάλαιο.
Με τη νέα Ευρωσυνθήκη, ουσιαστικά επανέρχεται το Ευρωσύνταγμα, αφού έχουν το ίδιο περιεχόμενο και το οποίο δύο τουλάχιστον λαοί (Γαλλία - Ολλανδία) το απέρριψαν με δημοψήφισμα πριν τρία χρόνια. Αυτό το καταψηφισμένο Ευρωσύνταγμα μετονομάστηκε Συνθήκη της Λισαβόνας, για να παρακάμψουν τα δημοψηφίσματα, για να φιμώσουν την αντίθεση των λαών στην Ευρωένωση και στην ενίσχυση των εξουσιών της. Σύμφωνα με έρευνες, το 70% των λαών των 5 μεγαλύτερων κρατών - μελών της ΕΕ ζητάει δημοψήφισμα, ενώ το 61% δηλώνει πλήρη άγνοια για τη νέα Ευρωσυνθήκη. Η μεθόδευση παράκαμψης της θέλησης των λαών δείχνει περιφρόνηση της ετυμηγορίας τους.
Η Συνθήκη της Λισαβόνας, όπως και το Ευρωσύνταγμα:
Ενισχύει τα μιλιταριστικά χαρακτηριστικά, τις εξουσίες του Υπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική, το δικαίωμα στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών επεμβάσεων σε κράτη - μέλη και σε τρίτες χώρες, τη στενότερη συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Περιορίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών - μελών, αναγνωρίζει την υπεροχή του ενωσιακού δικαίου έναντι των εθνικών δικαίων.
Αναπτύσσει νέες πολιτικές εκμετάλλευσης των εργαζομένων και κατεδάφισης εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, βαθαίνοντας τον αντιλαϊκό δρόμο που άνοιξε το Μάαστριχτ, η Στρατηγική της Λισαβόνας, η οδηγία Μπολκεστάιν και η "ευελφάλεια".
Καταργεί το "βέτο" σε 50 τομείς, σε όφελος των ισχυρών χωρών της Ευρωένωσης.
Ενισχύει αποφασιστικά τις αστυνομικές και κατασταλτικές εξουσίες σε κεντρικό επίπεδο και σε κάθε κράτος - μέλος χωριστά, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής εσωτερικής τάξης και ασφάλειας.
Περιορίζει ασφυκτικά ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, προσθέτοντας στο υπάρχον "αντιτρομοκρατικό" πακέτο την καταπολέμηση των "ριζοσπαστικών" ιδεολογιών.
Για τους παραπάνω λόγους,
Εμείς που υπογράφουμε αυτήν την έκκληση, ζητάμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε να δοθεί στον ελληνικό λαό, για μια φορά, η δυνατότητα να εκφράσει τη θέλησή του, απέναντι στην ΕΕ και τη νέα Ευρωσυνθήκη. Καλούμε να αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, για να ξεκινήσει μια πλατιά συζήτηση μέσα στο λαό, με κάθε δυνατή μορφή.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18

Με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Μειμαράκη, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 .Αυτό το μέτρο στοχεύει στο να δοθεί ώθηση στα μισθοφορικά σώματα των ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και ΕΦΥΕΣ. .Αυτά τα σώματα που πρωτοκαθιερώθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ως κύρια αποστολή τους έχουν να ικανοποιήσουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για αποστολές στρατών κατοχής εκτός συνόρων για να επιβάλλουν στους λαούς το «δίκαιο» της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 έχει στόχο να εξαναγκάσει τη νεολαία από τη μικρότερη δυνατή ηλικία να επιλέξει εκβιαστικά ανάμεσα στο δόκανο του μισθοφορικού στρατού και τη ζούγκλα της ανασφάλειας που γνωρίζει ότι την περιμένει μετά τη θητεία.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να διευκολύνει δήθεν τη νεολαία ώστε να ξεμπερδεύει από νωρίς με τη θητεία .Οι νέοι στρατευμένοι εδώ και χρόνια έχουν τη δυνατότητα να καταταχθούν από τα 18 τους χρόνια στο στρατό. Το μεγάλο πρόβλημα της νεολαίας είναι ότι είτε στα 18 είτε αργότερα καταταχθούν, τους περιμένει η αβεβαιότητα οι σπουδές χωρίς αντίκρισμα η ανεργία και ο εργασιακός μεσαίωνας που η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την καταδικάζουν καθημερινά να βιώνει.

Αποτελεί επίσης υποκρισία ο ισχυρισμός ότι η υποχρεωτική στράτευση στα 18 επιβάλλεται για να αντιμετωπιστεί η λειψανδρία στις μονάδες ,την ίδια στιγμή που χιλιάδες φαντάροι και στρατιωτικό προσωπικό βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων. Η λειψανδρία μπορεί να αντιμετωπιστεί με πρόσληψη πολιτικού προσωπικού για τις βοηθητικές εργασίες και με σύγχρονες μεθόδους και εξοπλισμό φύλαξης εγκαταστάσεων .

Η ΠΚΣ καλεί τη νεολαία:

-να εναντιωθεί στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 και να παλέψει για ένοπλες δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους ,έξω από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,

-να απαιτήσει να γυρίσουν πίσω τώρα οι έλληνες φαντάροι που βρίσκονται εκτός συνόρων .

-να παλέψει για θητεία με σύγχρονη ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση και ειδίκευση, η οποία να μην είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή της. Για Ε.Δ δημοκρατικές, στενά δεμένες με τον λαό.

-να πρωταγωνιστήσει στην πάλη για δικαιώματα με βάση τις ανάγκες της για σπουδές δουλειά και τη ζωή που της αξίζει.