26 Ιαν 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24-1-08 ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Η σημερινή διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε από την Πρυτανική Αρχή μπορούμε να πούμε ότι μας έκανε να βγάλουμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το γίνεται και το τι επρόκειτο να γίνει όσο αναφορά το κτηριακό ζήτημα των σχολών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη Χίο.Τα συμπεράσματα τα οποία μπορούμε να αποκομίσουμε κινούνται πάνω στους εξής άξονες:

1.Οι εκάστοτε κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ουδέποτε ήταν και είναι κοντά στα προβλήματα του Πανεπιστημίου από την ίδρυση του αφού ποτέ δε χρηματοδότησαν την κατασκευή της Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα με αποτέλεσμα το ΤΜΟΔ και το ΤΝΕΥ να είναι ΑΣΤΕΓΑ και να καταλήγουν να κάνουν «δημοπρασίες» για το πού θα πάνε να εγκατασταθούν προσωρινά!!! ΕΛΕΟΣ!!!!

2. Οι κυβερνήσεις ουδέποτε σχεδίασαν τη στρατηγική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στους τομείς:

  • Κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή(αίθουσες διδασκαλίας,βιβλιοθήκη.υπολογιστικό κέντρο,αναγνωστήρια)
  • Κάλυψη των θέσεων ΔΕΠ με επιστημονικό προσωπικό σ΄όλους τους τομείς των-εδώ-τμημάτων.
  • Ποιότητα ζωής:Δημιουργώντας τις υποδομές για τη δημιουργική ζωή των καθηγητών και φοιτητών.

3.Κάποιοι αντιμετωπίζουν τους φοιτητές στο νησί ως πελάτες,οι οποίοι θα αφήσουν τα λεφτά τους, και όχι ως Ακαδημαϊκούς πολίτες(κ.Μπουρνιά-Nομαρχιακή Σύμβουλος ΝΔ-: «Χάρηκα που είδα φοιτητές στην Απλωταριά να ψωνίζουν…»,κ.Μυλωνάδης-Ιδιοκτήτης των κτιρίων του ΤΜΟΔ-:«Εγώ θα μιλήσω ως ιδιοκτήτης του ΤΜΟΔ…»).

4. Την αναγκαιότητα της δημιουργίας μετώπου Δράσης και Διεκδίκησης :

  • Των αναγκαίων κονδυλίων για τη δημιουργία της Πανεπιστημιούπολης στα Ταμπάκικα από εθνικούς πόρους του ΥΠΕΠΘ.
  • Το χαρακτηρισμό της περιοχής στο χωροταξικό σχεδιασμό ως χώρο ανάπτυξης εκπ/κών δραστηριοτήτων.
  • Την ενίσχυση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με κονδύλια απ΄το Δ΄ΚΠΣ με ευθύνη της Ν.Α Χίου.
  • Την ενίσχυση των προσπαθειών της πρυτανικής αρχής με το έμπειρο και καταξιωμένο επιστημονικό προσωπικό των Τεχνικών υπηρεσιών της Ν.Α και του Δήμου Χίου.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ΠΚΣ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κ.Μπουρνιά-Nομαρχιακή Σύμβουλος ΝΔ-: «Χάρηκα που είδα φοιτητές στην Απλωταριά να ψωνίζουν…»Τι ψωνιζατε ρε αλητες?Καλα σας λεει ο πρωθυπουργος μας ταραξιες.