28 Οκτ 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Κ.Σ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΟΔ Κ.ΔΗΜΑΚΗ…

Στις 21/10 μέρα πανελλαδικής απεργίας και αγώνα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά την περιοδεία περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα από τις δυνάμεις του ΠΑ.ΜΕ. , ο κ. Δημάκης, πρώην πρόεδρος του ΤΜΟΔ , αποκάλυψε ποιός είναι ο πραγματικός του ρόλος στο πανεπιστήμιο…

Οι διδάσκοντες, μέλη ΔΕΠ και οι πρωτοετείς φοιτητές του ΤΜΟΔ κατανοώντας τις ανάγκες του αγώνα ανταποκρίθηκαν στην αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑ.ΜΕ, αποφάσισαν να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στους αγώνες τις διεκδικήσεις τους για μια καλύτερη παιδεία και την αντιμετώπιση των οξυμμένων οικονομικών προβλημάτων τους.

Ο πρώην πρόεδρος του ΤΜΟΔ κ.Δημάκης βγαίνοντας στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου βάλθηκε να «διδάξει» τους ακαδημαϊκούς πλέον φοιτητές του το μάθημα της «στάσης ζωής».

Διδάσκοντας ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να διεκδικούν το δικαίωμα στην επαγγελματική προοπτική αφού το πανεπιστήμιο βγάζει επιστήμονες χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, ότι οι φοιτητές δεν εχουν δικαίωμα να αγωνίζονται συμπαρατασσόμενοι με τους εργαζόμενους γονείς τους αφού δεν χάνουν τίποτα. Τέλος τους κάλεσε να απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα τους με την κατάληψη του κτηρίου του ΤΕΕ.

Μπροστά στις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και απαντήσεις των φοιτητών πέρασε σε αναίτια επίθεση αποκαλώντας τους φοιτητές ΚΟΤΕΣ.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το επίπεδο των ακαδημαϊκών διαδικασιών αλλά και των προοπτικών που ξανοίγονται όπως για το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης όπου οι τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις απέδειξαν την μεγάλη πτώση των βάσεων προκαθορίζοντας και την ανυποληψία του στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Καλούμε τους φοιτητές και τους καθηγητές να αποδοκιμάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς και να σταθούν στο πλευρό των ταξικών τους συμμάχων.

24/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: