5 Μαρ 2008

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Κ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ


Η Πανσπουδαστική κίνηση συνεργασίας καταγγέλλει τις παρατάξεις της ΔΑΠ της ΠΑΣΠ και τους ανεξάρτητους σχετικά με τη θέση που πήραν στη πρόταση της ΔΑΠ για το Μακεδονικό. Συγκεκριμένα η πρόταση της ΔΑΠ μεταξύ άλλων έλεγε και τα εξής: Αλληλεγγύη στους Έλληνες της Μακεδονίας και η Μακεδονία είναι Ελληνική.

Η θέση αυτή είναι άκρως εθνικιστική και υιοθετείται από τα κόμματα του ΛΑΟΣ και άλλα εθνικιστικά υποκείμενα-πολιτικούς φορείς. Αγνοεί την ιστορία, το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί.

Αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για αλλαγή των συνόρων και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Οι παρατάξεις επίσης εγκλωβίστηκαν σε μια συζήτηση γύρω από την ονοματολογία της ΠΓΔΜ όπου η θέση της ΠΚΣ ήταν ότι εάν και εφόσον περιέχεται ο όρος "Μακεδονία", να είναι καθαρά γεωγραφικός και να υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις, για σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας, και να καταργηθούν αλυτρωτικά συνθήματα. Ωστόσο ακόμη κι αν δοθεί μια τέτοια λύση που είναι απίθανη, ακόμη και τότε η διαπάλη των αγωγών, η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και οι ανταγωνισμοί στα Βαλκάνια, διαμορφώνουν συνθήκες νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Τέτοιες θέσεις υπηρετούν την πολιτική του διαίρει και βασίλευε εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε.-ΗΠΑ-Ρωσίας.

Η Π.Κ.Σ. καλεί τους φοιτητές να καταδικάσουν τέτοιες εθνικιστικές θέσεις που είναι επικίνδυνες για την ειρήνη στα Βαλκάνια και στρέφουν τους λαούς να εναντιωθούν μεταξύ τους.

Καλούμε τους φοιτητές να αντιδράσουν άμεσα και αποφασιστικά και να καταδικάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσιας και την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Διατήρηση των συνόρων όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο-ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ø Σεβασμός στα δικαιώματα των μειονοτήτων

Ø Απεγκλωβισμό της Ελλάδας από την πολιτική του ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΗΣΥΧΑΖΕΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: