15 Απρ 2008

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ- ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ…

Οι πρυτανικές αρχές έχουν δείξει και στο παρελθόν ότι προσπαθούν να χτυπήσουν το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου, όπως έφεραν στο παρελθόν και τον κατάπτυστο εσωτερικό κανονισμό των Φ.εστιών (2007) που τον απέρριξαν άρδην οι φοιτητές που διαμένουν σ’αυτές, μέσω τον Φοιτητικών τους συλλόγων ,αλλά και σ’άλλες πτυχές του Ν. Νόμου – πλαισίου.

Όλοι γνωρίζουν ότι μόλις πριν 2 χρόνια οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες Χίου κατάφεραν, κόντρα στις πρυτανικές αρχές, να κατακτήσουν το δικαίωμα να μην αποχωρούν το καλοκαίρι από τις εστίες κόντρα και σε λογικές που λένε ότι το καλοκαίρι δεν είμαστε φοιτητές. Πρόσφατα στο Τ.Δ.Ε. όλες οι παρατάξεις(πλην της Π.Κ.Σ.) στο Δ.Σ. άλλαξαν την απόφαση της Γ.Σ. των φοιτητών που έλεγε: «Να παραμένουν στις εστίες οι φοιτητές όλο το χρόνο.»

Όπως έγινε κατανοητό και από την συνάντηση που είχαν οι φοιτητές με τον αντιπρύτανη κ. Ι. Γκιάλα στις Φ.Κ.Χ. τη Δευτέρα 14/04/08, οι πρυτανικές αρχές δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους απέναντι στους φοιτητές, θεωρώντας πολλά από τα δικαιώματα τους «πολυτέλεια» και επικαλούμενοι τις εποχές που οι φοιτητές άδειαζαν τα δωμάτια τους, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι είναι για το καλό του πανεπιστημίου και το δικό τους. Σε παρέμβαση εκπροσώπου της Π.Κ.Σ. ότι «δεν έχουμε καμιά υποχρέωση να αποχωρήσουμε» η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη «μπορεί και να είναι υποχρέωση σας…»Φαίνεται ξεκάθαρα η πρόθεση τους να πάρουν πίσω τα δικαιώματα μας...

Η Π.Κ.Σ καλεί τους φοιτητές να μην κάνουν βήμα πίσω στα δικαιώματα τους ούτε να τσιμπήσουν στην εθελοντική αποχώρηση που προβάλουν κάποιοι «πρόθυμοι» σαν λύση , γιατί αυτό θα λειτουργήσει ως Δούρειος Ίππος.

Η Π.Κ.Σ. καλεί τους φοιτητές να αντισταθούν και να μην αφήσουν κανένα να παίζει με τα δικαιώματα τους και γι αυτό απαιτείται η δημιουργία Φοιτητικού Συλλόγου Εστιών.

Καλεί τους φοιτητές να υπερασπιστούν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των Φ.Κ.Χ. Τέλος, να απαιτήσουν να προχωρήσει η δεύτερη φάση των Εστιών ώστε και άλλοι φοιτητές να ικανοποιήσουν τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: